ΜΠΟΥΡΛΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ “ΤΟΣΟΔΟΥΛΑ” ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑ

Home » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Βρεφονηπιακοί/Παιδικοί Σταθμοί » ΜΠΟΥΡΛΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ “ΤΟΣΟΔΟΥΛΑ” ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ & ΕΠΑΦΗ


Address

Παλαιολόγου Κωνσταντίνου 141, Γλυφάδα, τ.κ.: 16561, ΑΤΤΙΚΗΣ

GPS

37.88107430617179, 23.77176275417994

Telephone

Social


ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  “ΤΟΣΟΔΟΥΛΑ”

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΓΛΥΦΑΔΑ

Η “Τοσοδούλα” είναι ένα πρότυπο κέντρο προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης που δραστηριοποιείται από το 1992 και έχοντας μεγάλη εμπειρία στον εκπαιδευτικό χώρο αποτελεί ένα λειτουργικό και πλούσιο σε ερεθίσματα μαθησιακό περιβάλλον. Προτρέπει τα παιδιά να επιλέγουν ελεύθερες δραστηριότητες και τα ενθαρρύνει να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν. Διευκολύνει την μαθησιακή προσπάθεια και ευνοεί την ανάπτυξη της αυτονομίας όλων των παιδιών. Στο συγκεκριμένο περιβάλλον τα παιδιά αποκτούν εφόδια για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση δημιουργικών δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στην γνωστική, κοινωνική, συναισθηματική και φυσική ανάπτυξη τους. Έχει αποδειχθεί άλλωστε ότι τα παιδιά αναπτύσσουν θετικές στάσεις απέναντι στην μάθηση όταν εμπλέκονται ενεργά στην μαθησιακή διαδικασία και όταν έχουν συστηματικές ευκαιρίες να αλληλεπιδρούν με το φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Ενστερνίζοντας αυτήν την άποψη, ο βρεφικός – παιδικός σταθμός – νηπιαγωγείο “Τοσοδούλα” έχει ειδικά διαμορφωμένους χώρους που πλαισιώνονται από καταρτισμένους Παιδαγωγούς και Νηπιαγωγούς.

 

Εκπαιδευτικές Εκδρομές

Επισκέψεις σε μουσεία, θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικούς χώρους με σκοπό τα παιδιά να γνωρίσουν βιωματικά τον κόσμο της πολιτισμικής κληρονομιάς, της κουλτούρας και του περιβάλλοντος του τόπου μας.

Ιστορία Της Τέχνης – Μουσική Αγωγή

Ο εκπαιδευτικός χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο εποπτικό υλικό ενθαρρύνει τα παιδιά να ανακαλύψουν στοιχεία της τέχνης και της μουσικής.

Φυσικές Επιστήμες

Ο εκπαιδευτικός διαμορφώνοντας την τάξη σε αίθουσα πειραμάτων προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν βασικές αρχές των φυσικών επιστημών.

Αγγλικά

Ο εκπαιδευτικός επιδιώκει την πρώτη γνωριμία του παιδιού με την ξένη γλώσσα με την χρήση συγκεκριμένου εποπτικού υλικού.

Φυσική Αγωγή

-Κολυμβητήριο

-Ενόργανη γυμναστική
-Τένις

Δραστηριότητες που πραγματοποιούνται είτε εντός είτε εκτός σχολικού περιβάλλοντος 2 φορές την εβδομάδα από ειδικά εξειδικευμένο προσωπικό.

 

ΠΑΡΟΧΕΣ
  • Ιατρική παρακολούθηση παιδιών με συνεργαζόμενο παιδίατρο.
  • Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας (6:45-17:30).
  • Συγκεντρώσεις γονέων και εκπαιδευτικών για την πρόοδο των παιδιών, παρουσία ψυχολόγου.

.

  • Μεταφορά των παιδιών με σχολικά λεωφορεία υπό τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Αίθουσα ύπνου.