Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ 69 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

GPS

37.93872679219047, 23.64332885755916

Τηλέφωνο
Ιστός

-

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΑΤΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Πατίκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Αριστούχος απόφοιτος του 30ου Λυκείου Αθηνών εισήχθει το 1984 κατόπιν Πανελλαδικών εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ΄ όπου και αποφόιτησε με “λίαν καλώς” τον Ιούλιο του 1990. Αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητέια ως οπλίτης ιατρός  εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Π.Ι. Μαθρακίου (Διαπόντιοι νήσοι Κέρκυρας) για ένα έτος.

Από τον Δεκέμβριο 1992 – Δεκέμβριο 1994 ειδικεύτηκε στην Παθολογία στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Νοσ. Αμαλία Φλέμιγκ Μελισσίων. Από τον Μάιο 1996 – Μάιο 2000 ειδικεύθηκε στην Γαστρεντερολογία στην Γαστρεντερολογική Κλινική του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά (Δ/ντης: Δ.Γ.Καραμανώλης). Τον Ιούνιο 2000 έλαβε τον τιτλο ειδικότητας Γαστρεντερολογίας.

Από τον Οκτώβριο του 2000 έως σήμερα ασκεί την κλινική Γαστρεντερολογία σε πρωτοβάθμιο επίπεδο στο ιδιωτικό του ιατρείο και από τον Δεκέμβριο 2000 έως σήμερα συνεργάζεται στην ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Κατά την περίοδο 09/2000- 09/2004 υπήρξε ιατρικός σύμβουλος/υπεύθυνος κλινικών μελετών της φαρμακευτικής εταιρείας NYCOMED. Τον Σεπτέμβριο του 2002 κατόπιν εξετάσεων έλαβε το Certificate of Basic and Advanced Competence in Clinical Research and Good Clinical Practice. Τον Δεκέμβριο 2012 έλαβε το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Γαστρεντερολόγιας και είναι μέλος του European Board of Gastroenterology and Hepatology.

Τακτικό μέλος Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας, Μέλος Επαγγελματικής Ένωσης Γαστρεντερολόγων Ελλάδος, Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, Μέλος Ελληνικής Ομάδας Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων Εντέρου

Επιστημονικό Έργο:

Συμμετοχή σε 43 Ελληνικά και 30 Διεθνή Συνέδρια/Σεμινάρια

Παρουσίαση εργασιών σε 10 Ελληνικά και 8 Διεθνή Συνεδρια/Σεμινάρια

Βραβείο καλύτερης εργασίας στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας.

Συμμετοχή ως προσκεκλημένος ομιλητής σε 6 Ελληνικά και 2 Διεθνή Συνέδρια.

Συμμετοχή στη συγγραφή 3 Ελληνικών βιβλίων(Παγκρεας/Γαστρεντερολογία, Θέματα Γεροντολογίας και Γηριατρικής, Λειτουργικά νοσήματα πεπτικού.)

Εργασίες υπό μορφή πλήρους δημοσιευσης: 4 σε διεθνή περιοδικά.

Εργασίες υπο μορφή περιλήψης: 25 σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια

Συμμετοχή ως ερευνητής σε 4 διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες με αντικείμενο το ΣΕΕ και νεώτερες θεραπείες στις ΙΦΝΕ. Συμμετοχή στο σχεδιασμό και υπεύθυνος για την Ελλάδα δυο πολυκεντρικών διεθνών μελετών με αντικείμενο την οστεοπόρωση και την αντιμετώπιση του πονου στην οσφυαλγία (ως ιατρικός υπεύθυνος της εταιρείας NYCOMED).

Ασχολείται ιδιαίτερα με τον σχεδιασμό και οργάνωση προγραμμάτων πρόληψης του καρκίνου παχέος εντέρου και με την παρακολούθηση και θεραπεία ασθενών με ΙΦΝΕ (ελκώδης κολίτις – ν. Crohn)

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Τιμή
Τοποθεσία
Υπηρεσίες
Εξυπηρέτηση
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed