Επανένταξη ατόμων Σταυρούπολη, υπηρεσίες ψυχικής υγείας Σταυρούπολη, κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση Σταυρούπολη, επαγγελματική ένταξη Σταυρούπολη, ψυχολογική βοήθεια Σταυρούπολη, ψυχοκοινωνικά προβλήματα Σταυρούπολη, Κοι.Σ.Π.Ε.

Επανένταξη ατόμων Σταυρούπολη Κοι.Σ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης

Σχετικά με : Επανένταξη ατόμων Σταυρούπολη

Επανένταξη ατόμων Σταυρούπολη, υπηρεσίες ψυχικής υγείας Σταυρούπολη, κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση Σταυρούπολη, επαγγελματική ένταξη Σταυρούπολη, ψυχολογική βοήθεια Σταυρούπολη, ψυχοκοινωνικά προβλήματα Σταυρούπολη

 

Ιδρύθηκε την 13/12/2005, βάσει του νόμου 2716/99 για την «Ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας». Ο Κοι.Σ.Π.Ε είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Είναι μια ιδιαίτερη μορφή συνεταιρισμού, αφού ταυτόχρονα είναι παραγωγική και εμπορική μονάδα, αλλά και μονάδα ψυχικής υγείας.

Βασικός στόχος του Κοι.Σ.Π.Ε είναι η κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση και η επαγγελματική ένταξη των ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Συμβάλλοντας στη θεραπεία τους και στην κατά το δυνατό οικονομική τους αυτάρκεια. Η επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση των ατόμων αυτών, πραγματοποιείται με την ένταξη τους στις επιχειρηματικές δράσεις που αναπτύσσει ο Κοι.Σ.Π.Ε.

Ο Κοι.Σ.Π.Ε. Δυτικού Τομέα Ψυχικής Υγείας Θεσσαλονίκης είναι μία μορφή κοινωνικής επιχείρησης, με έδρα τον νομό Θεσσαλονίκης. Ηη οποία προσφέρει δυνατότητες για εκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας. Η κεφαλαιακή βάση της επιχείρησης προσδιορίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της από τον ίδιο το Νόμο.

Πιο συγκεκριμένα, το συνεταιριστικό κεφάλαιο απαρτίζεται από τις συνεταιριστικές μερίδες που έχουν τα μέλη του Κοι.Σ.Π.Ε. Και συμπεριλαμβάνει τις υποχρεωτικές και προαιρετικές μερίδες. Η συνεταιριστική μερίδα είναι ίση και αδιαίρετη για όλα τα μέλη. Η προαιρετική μερίδα είναι ίσης αξίας μες την υποχρεωτική. Κάθε μέλος εγγράφεται με μία (1) υποχρεωτική μερίδα, το ύψος της οποίας ορίζεται στο καταστατικό του συνεταιρισμού.

Η Επιστημονική / Υποστηρικτική Ομάδα του Κοι.Σ.Π.Ε. Δυτ. Θεσ/νίκης

  • Η Επιστημονική / Υποστηρικτική Ομάδα στελεχώνεται από Ψυχολόγο, Εργοθεραπευτή και Κοινωνιολόγο. Είναι υπεύθυνη για την υποδοχή και αξιολόγηση των νέων παραπομπών, την καταγραφή κενών θέσεων εργασίας και την τοποθέτηση στην κατάλληλη θέση εργασίας του ενδιαφερόμενου – πρώην ασθενή, σε συνεργασία πάντα με τους Υπεύθυνους των Μονάδων και την Διοίκηση του Κοι.Σ.Π.Ε.

  • Είναι υπεύθυνη για την υποστήριξη και παρακολούθηση των εργαζόμενων – πρώην ασθενών στην αρχική φάση προσαρμογής, στην εκμάθηση δεξιοτήτων αλλά και σε όλη τη διάρκεια παραμονής του ατόμου στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο. Ο έλεγχος και η υποστήριξη των εργαζόμενων (πρώην ασθενών), αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του Συνεταιρισμού.

  • Πραγματοποιούνται μηνιαίες ή ανά 15ήμερο ομαδικές συναντήσεις μεταξύ εργαζόμενων (πρώην ασθενών) και Υπεύθυνων των δομών, για τη διαχείριση εργασιακών σχέσεων και την επίλυση πιθανών συγκρούσεων.

  • Παρέχεται συμβουλευτική και ατομική υποστήριξη των εργαζόμενων (πρώην ασθενών). Αξιολόγηση της εξελικτικής πορείας του εργαζόμενου – πρώην ασθενή, διαμόρφωση αξιολογητών εντύπων και σύνταξη απολογιστικών εκθέσεων.

  • Υπάρχει διασυνδετική σχέση με τα Ψυχιατρικά Τμήματα Παραπομπής (πρόσωπα αναφοράς, θεράποντες γιατρούς κ.α.) για την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση του εργαζόμενου – πρώην ασθενή.

 

Οι Δομές του Κοι.Σ.Π.Ε.

Ο Κοι.Σ.Π.Ε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, απασχολεί 90 εργαζόμενους – πρώην ασθενείς, σε εξοπλισμένα εργαστήρια, τους χώρους των οποίων έχει παραχωρήσει κατά χρήση το Ψ.Ν.Θ. και αμείβονται ανάλογα με την σύμβαση έργου που έχουν υπογράψει με τον Κοι.Σ.Π.Ε.

Συγκεκριμένα στον Κοι.Σ.Π.Ε. Δυτικού τομέα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης λειτουργούν τα εξής εργαστήρια:

  • αγρόκτημα
  • οινοποιείο
  • κηροποιείο
  • κυλικείο Ψ.Ν.Θ.
  • κυλικείο Γ.Ν. Παπανικολάου
  • αγιογραφία Καλλιτεχνικό Εργαστήριο
  • ξυλουργείο
  • ραφείο
  • ταβέρνα
  • catering
  • συνεργείο Καθαρισμού
  • συνεργείο Ελαιοχρωματισμού

Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

 

 

Επανένταξη ατόμων Σταυρούπολη, υπηρεσίες ψυχικής υγείας Σταυρούπολη, κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση Σταυρούπολη, επαγγελματική ένταξη Σταυρούπολη, ψυχολογική βοήθεια Σταυρούπολη, ψυχοκοινωνικά προβλήματα Σταυρούπολη, Κοι.Σ.Π.Ε. Επανένταξη ατόμων Σταυρούπολη, υπηρεσίες ψυχικής υγείας Σταυρούπολη, κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση Σταυρούπολη, επαγγελματική ένταξη Σταυρούπολη, ψυχολογική βοήθεια Σταυρούπολη, ψυχοκοινωνικά προβλήματα Σταυρούπολη, Κοι.Σ.Π.Ε. Επανένταξη ατόμων Σταυρούπολη, υπηρεσίες ψυχικής υγείας Σταυρούπολη, κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση Σταυρούπολη, επαγγελματική ένταξη Σταυρούπολη, ψυχολογική βοήθεια Σταυρούπολη, ψυχοκοινωνικά προβλήματα Σταυρούπολη, Κοι.Σ.Π.Ε.

 

Επανένταξη ατόμων Σταυρούπολη, υπηρεσίες ψυχικής υγείας Σταυρούπολη, κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση Σταυρούπολη, επαγγελματική ένταξη Σταυρούπολη, ψυχολογική βοήθεια Σταυρούπολη, ψυχοκοινωνικά προβλήματα Σταυρούπολη

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Τιμή
Τοποθεσία
Υπηρεσίες
Εξυπηρέτηση
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed