Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

ΒΑΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

GPS

36.68090458396132, 22.43077726342899

Τηλέφωνο
Ιστός

-

Το ιδανικό κλίμα της Λακωνίας με τις μέτριες βροχοπτώσεις και την άφθονη ηλιοφάνεια, αποτελούν τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια των δένδρων της ελιάς και τη συντριπτική ποιοτική υπεροχή του Λακωνικού παρθένου ελαιόλαδου.
Όλη η Λακωνία είναι κατάφυτη από ελιές, που με πολύ μεράκι φύτεψαν οι Λάκωνες ήδη από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Με ιδιαίτερη στοργή και φροντίδα οι Λάκωνες αγρότες, λειτουργώντας οικολογικά και με σεβασμό στο περιβάλλον, φύτεψαν το ευλογημένο δέντρο της ελιάς, στα πεδινά, στα ριζώματα των βουνών και σε ημιορεινές περιοχές, αφού η ζωή τους είχε πλήρως ταυτισθεί με την ελιά: δέντρο που έδινε πάντα βιοποριστικό διέξοδο στους αγωνιστές αγρότες. Σήμερα αγναντεύουμε τους ελαιώνες της Λακωνίας με πολύ θαυμασμό και δέος, αφού μέσα σε αυτούς εμπερικλείεται ο αγώνας, η αγωνία, ο κόπος, ο μόχθος και ο ιδρώτας του άγνωστου Λάκωνα αγρότη. Τα λιόδεντρα αυτά για να μεγαλώσουν και για να δώσουν ένα καλό εισόδημα πέρασαν αρκετά χρόνια, γιατί πραγματικά είναι δέντρα της υπομονής και της επιμονής.

Το Λακωνικό παρθένο ελαιόλαδο ποιοτικά υπερέχει από όλα τα ελαιόλαδα του ελλαδικού χώρου χωρίς καμμία αμφισβήτηση. Η κάθε καινούργια σοδειά πάντα συμβολίζει τη νέα ζωή, το νέο ξεκίνημα. Το ελαιόλαδο της Λακωνίας αποτελεί το πρώτιστο αγαθό και συνιστά την πηγή ευεργετημάτων και ευτυχίας για τους κατοίκους της.

Καληώρα να ΄χουνε οι ελιές
που κάνουνε το λάδι
και φέγγει της αγάπης μου
να προβατεί το βράδυ…

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Τιμή
Τοποθεσία
Υπηρεσίες
Εξυπηρέτηση
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed